Pojavom korona virusa u svijetu svjedoci smo da je došlo do promjene svih planova, a možemo samo zamisliti sebe u prošloj godini kako smo planirali neke stvari, a sada kada pogledamo ovu godinu vidimo da i nema baš neke vajde od tog planiranja jer je situacija neizvjesna i dan danas.

Otkako jekrenula pandemija korona viursa bili smo svjedoci toga da su se razne mjere uvodile kao bi se spriječilo širenje virusa. Ono što je sigurno jeste da nam je korona virus poremetio razne planove i promjenio život.

Najgora situacija je bila aktuelna sa stanjem na granicama, pa smo bili svjedoci da su se granice čas otvarale, čas zatvarale te nismo mogli ništa planirati.
Zbog toga su velikom broju građana propali njihovi odmori, ali isto i razni planovi. Najgore su prošlim oni koji su morali putovati zbog poosla.

Kao posljedice toga otvaranja i zatvaranja granica ekonomije mnogih zemalja su pale, a one zemlje koje imaju jak razvijen turizam su se suočili sa time da imaju propalu sezonu.

Ekonomska kriza je pogodila mnogo jače zemlje u odnosu na ove naše, tako da možemo slobodno reći da je situacija i više nego ozbiljna.

Međutim, evo barem nekih lijepih vijesti, barem što se toga tiče. Nedavno je Srbija prešla iz grupe G, u grupu B, prema skali opasnosti od covida 19, a velike su mogućnosti da Srbija pređe i u grupu A.

Tako je se Srbija našla na listi zemalja kojima će Kipar otvoriti svoje granice 24.09.
Ipak, da biste ušli na Kipar morate imati negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Koji je vaš komentar? Da li planirate ićio na Kipar? Pišite nam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here