Još uvijek je aktuelna situacija koje se desila prije nekoliko dana na US Openu kada je trenutno najbolji teniser svijeta izbačen sa turnira jer je nenamjerno udario teniskom lopticom linijskog sudiju koja je zbog tog udarca dobila gušenje.

O ovom događaju još uvijek bruji cijeli svijet i reakcije poznatih osoba stižu iz dana u dan o ovome, a sve se tiču toga da li je ova odluka bila pravedna ili ne.

Veliki broj medija je isto tako pisao o ovome, a uglanvom preovladavaju one kritike kako ovo nije bilo potrebno i da je ova mjera bila previše rigorozna.

Bilo kako bilo, ova odluka je bila konačna i sada nema opovratka, a i svi sama mogu smao nagađati šta bi se desilo da se to nije dogodilo.

Veliku pažnju na sebe je privukao i Nadalov stric koji je inače poznati kolumnista, a koji je u svojoj kolumni stao na stranu Novaka, a on je inače poznat kao veliki kritičar Novaka.

On je isto rekao kao je ova odluka bila i više nego rigorozna i da se u Novakovom potezu vidjelo kako nije bilo namjere da ikoga pogodi lopticom.


A sa druge strane sam Nadal nije htio mnogo da komentariše ovaj događaj, ali je i on u jednom intervjuu podržao Novaka te istakao kako Novak nije imao sreće i da je posljednje vrijeme okružen nesretnim stvarima, a ove stvari su se stvarno mogle desiti svakome.

Kako vi ovo komentarišete? Koje je vaše mišljenje o ovoj sudskoj odluci? Pišite nam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here