Gdje god da otputujete u Europsku uniju idalje primjetiti  ćete da niti jedna prodavnica niti  market ne rade Nedeljom.  Sve je zatvoreno  zbog čega svi  htle Subotom  da obave kupovinu jer znaju d a sutradan ništa neće raditi. Tako vam Nedeljom ostaje vrijeme samo za šetanje. Ovo su mnogi radnici  poželjeli odavno ali nikako da se usvoji .

U Poljskoj je danas stupio na snagu novi zakon prema prema čijoj odredbi prodavnice moraju da ostanu zatvorene nedjeljom. Zakon je još predložio vodeći poljski trgovački sindikat koji je tražio da zaposlenima tako bude omogućeno da se odmore i provedu vrijeme sa svojom porodicom, prenosi  agencija AP.

Ovaj zakon je podržala vladajuća konzervativna partija, ali su mu  se usprotivile opozicione partije uz upozorenje da bi time na desetine hiljada radnika moglo da izgubi posao. Zašto  bi to tako posmatrali : koće radi 1 dana da izgubi posao  ? Svima je potreban odmor.

Prema ovom zakonu, zabrana će se najviše primjenjivati dvije nedelje u mjesecu, da  bi se kasnije povećala na tri nedelje u 2019. godini . Na kraju sve  nedjelje u 2020. godini, osim u nedjeljama pred Uskrs i božićne praznike.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here