Predsjednik Srbije je najavio oštrije mjere u borbi protiv korona virusa. Ukoliko ni one ne budu dale rezultate, za četiri dana je moguće zatvaranje Beograda. Noćni klubovi i splavovi, kao i kafići bez bašta, biće zatvoreni na dvije sedmice od 23 do 6 sati, rekao je Aleksandar Vučić sinoć o novim mjerama koje se tiču borbe protiv korona virusa, a kojeg će danas da usvoji vlada. Osim toga, uvest će se i ograničenja za broj učesnika javnih skupova u zatvorenim na sto, uz maske, odnosno petsto na otvorenom.

Od ponedjeljka će se početi naplaćivati kazne za sve one koji u javnom prevozu i tržnim centrima ne budu nosili zaštitne maske. Te će kazne, kako je rekao Vučić, biti oko pet ili šest hiljada dinara. Pored toga je rekao da doktori smatraju da će ove mjere biti dovoljne. Međutim, ukoliko situacija ne bude ništa bolja, ne isključuje se mogućnost zatvaranja Beograda. “Ukoliko nam u naredna tri ili četiri dana ove mjere ne pokažu nikakve rezultate, bićemo primorani da zatvorimo Beograd.

Prema njegovim riječima, da je mogao sam da odlučuje o svemu, zatvorio bi Beograd i uveo bi sedmodnevni policijski čas. “Namjerno sam se izložio uvredama i psovkama svim onih koji smatraju kako bi bolje mogli da vode zemlju nego ja i smatraju da čeznem za tim da ljudi ne mogu da se slobodno kreću. Ne, nego znam da je to najbezbolnije kako bismo sačuvali živote naših sugrađana, prijatelja, komšija.” izjavio je Vučić. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here