Nisu vam više potrebni skupi tretmani: Ovo je najefikasnije prirodno sredstvo za uklanjanje bradavica (FOTO/RECEPT) – Dobar Dan

Nisu vam više potrebni skupi tretmani: Ovo je najefikasnije prirodno sredstvo za uklanjanje bradavica (FOTO/RECEPT)

Svako od nas ima barem jednu ili više bradavica na svome tijelu koje nam na svu sreću ne prave nikakve zdravstvene probleme, ali estetski izgledaju veoma neugledno, pa svako od nas želi ako je ikako moguće i da se riješi tih bradavica, na što bezbolniji način.

Virusne bradavice ili fibromi su izrasline na ljudskoj koži koje ni u kome slučaju nisu opasne po ljudsko zdravlje, ali za mnoge ljude, posebno žene predstavljaju estetski problem.

Bradavice izgledaju kao ispupčeni, mekani čvorići, koji se bukvalno mogu pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, a najčešće ih možemo naći na rukama, na vratu i ispod pazuha.

Da bi se riješili bradavica nisu vam potrebni skupi tretmani, a pomoći vam može možda i najučinkovitije sredstvo protiv bradavica, a to većinom imamo svi u kući, a radi se o jabukovom sirćetu.

Dakle, ono što vam je potrebno da bi se riješili bradavica na svome tijelu je jabukovo sirće, zatim flaster i medicinska gaza ili komad vate.

Postupak uklanjanja bradavica ide na sljedeći način. Jabukovo sirće, najbolje ako je domaće na kapajte na sredinu flastera, a ako je u pitanju veća bradavica onda koristite vatu ili gazu. Namočeni flaster ili vatu zalijepite direktno na bradavicu, a po potrebi sve to učvrstite sa još jednim flasterom. Ostavite sve tako da djeluje preko noći, a sve to ponovite i sljedeću noć. Postupak treba da se ponavlja barem 5 dana, a ako je potrebno i duže, svjedok se bradavice ne osuše, pocrne i otpadnu same.

Na ovaj način ćete izbjeći bolno uklanjanje bradavica pomoću zaleđivanja, a izbjeći ćete i kupovinu skupocjenih preparata za uklanjanje bradavica.

 

Loading..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *