Seks ili intimni odnosi su veoma važni za život i zdravlje svakoga muškarca ili žene. Pored toga što pričinjava veliko zadovoljstvo, te osjećaj sreće i blaženstva, intimni odnosi su veoma važni i za ljudsko psihičko, ali i fizičko zdravlje.

Sa vama ćemo u ovome tekstu da podijelimo sve one pozitivne stvari koje seks donosi sa sobom, pa stoga dobro razmislite o svemu kada saznate sve ove informacije.

 

Intimni odnosi, a to su pokazala mnoga istraživanja su definitivno učinkovita kod suzbijanja mnogih vrsta stresa, jer se seksom u organizmu oslobađa endorfin i oksitocin koji su u neku ruku hormoni sreće i koji nam pomažu da se opustimo te da se osjećamo mnogo smirenije.

Osim toga tijelo proizvodi i estrogen, koji mogu veoma loše da utiču na ženski spolni organ uslijed duge apstinencije, te može doći do atrofije ženskoga spolnog organa, tj. zidovi organa mogu da postanu suhi i tanki.

Loading..

Istraživanja su pokazala da muškarci koji se uslijed seksualnih aktivnosti oslobađaju sperme barem 21 puta mjesečno u manem su riziku od pojave tumora prostate. Dokazano je da redovni seks, ali i masturbiranje uklanjaju štetne tvari iz prostate, koje mogu sa vremenom da se pretvore u tumor.

Muškarci koji rijetko imaju seksualne odnose povećavaju rizik od nastanka tumora, te povećavaju i rizik od pojave erektilne disfunkcije. Muški polni organ je mišić i vježbanje utiče na njega, kao i na cijelo tijelo, te jača i čini zdravijim cijeli organizam

Nedostatak seksa također može smanjiti rizik od izlaganja mikroorganizmima i smanjiti imunoglobulin za 30 posto, a to je protein koji je najzaslužniji u borbi protiv virusa. p

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here