Ni slučajno ne bacajte ljusku OD JAJA: Pomješajte je sa SODOM BIKARBONOM i dobićete EKOLOŠKO višenamjensko sredstvo za dom

0
224

Vaskrs je vrijeme kada se u svakom domaćinstvu jede dosta kuhanih jaja, ali i ostalim danima kajgana, omlet i slično. Ljuske od jaja su jako korisne i zbog toga ih ne treba baciti. Ljuske od jaja skoro uvijek završe u kanti za smeće, ali niste ni svjesni kakvu grešku pravie ukoliko ih bacate. Ljuske od jaja postjeduju čak 90 posto kalcijuma, minerala koji čuva naše kosti i daje doprinos cjelokupnog zdravlja.

Ne postoji nijedna namirnica koja sadrži toliko kalcijuma koji nam je neophodno. Naravno, nežemo da ih baš grickamo, ali postoje razni drugi načini na koje možemo da ih iskoristimo. Postoje mnoga istraživanja američkog “National Institut of Helath” o prahu od mljevenih ljuski jaja, a rezultati su sjajni. Naime, prašak od ljuske jaja ima mnoga pozitivna dejstva na organizam. Ljuske od jaja su kao đubrivo za biljke, pune su kalcijum karbonata koji je sjajan za biljke.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here