Kao jedan od primjera, kako prenosi Nedeljnik, navodi se miješanje Amerike u obaranje Slobodana Miloševića.

– Milioni letaka, naljepnica i postera kako bi se porazio protivnik u Srbiji, torbe pune novca u rimskom hotelu kao podrška određenim italijanskim kandidatima, skandalozno curenje informacija stranim novinarima na održanim izborima u Nikaragvi, samo je mali dio historije miješanja SAD u izbore u inostranstvu – navodi list.

Kako piše autor Skot Šejn, na izborima 2000 godine u Srbiji , SAD su uspješno finansirale ideje da se porazi tadašnji predsednik Slobodan Miloševi. Obezbjedili su “političke savjetnike i milione naljepnica sa simbolom opozicije –sa stegnutom pesnicom i natpisima ‘On je gotov’. Štampani su na 80 tona ljepljivog papira i isporučenog od proizvođača iz Vašingtona”.

Tadašnji  lideri Otpora su smislili slogan “Gotov je” pa je tokom tri mjeseca,odštampano  milion naljepnica  na 80 tona uvezenog samolepljivog papira, koji je platio USAID, a isporučila vašingtonska Ronko konsalting korporacija”.

“ Jasno smo tada stavili do znanja da nemamo namjeru da Miloševića ostavimo na vlasti – izjavio je Hjuton.Većina Amerikanaca je šokirana tim navodnim ruskim napadima na američki politički sistem, međutim  veterani obaveštajci kao i oni koji su učili o tajnim operacijama imaju drugačije viđenje.

“ Ako biste upitali nekog obavještajca, da li su Rusi prekršili pravila ili uradili šta loše, odgovor je da nisu – priznao  je penzionisani CIA obavještajac Stiven Hol.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here