Menstruaciju je moguće odgoditi na sasvim prirodan način, a evo i kako.

Začinjena hrana

Mnoge žene misle da ukoliko jedu začinjenu hranu, njihova menstruacija će se odgoditi. Suzdržavanje od upotrebe jako začinjene hrane ili izbjegavanje začinjene hrane u redovnoj prehrani je jako učinkovit način za odgađanje menstruacije. Izbjegavajte začine poput bijelog luka, bibera ili đumbira. Započnite ovu dijetu barem dvije sedmice prije datuma od odgađanja menstruacije.

Ocat

Uzmite jednu čašu gazirane vode i pomiješajte je s tri ili četiri kašike ocata. Upotreba ovog napitka će odgoditi vašu menstruaciju. To će vam usporiti menstrualne simptome. Pijte ovaj prirodni lijek barem 2 do 3 puta dnevno da biste dobili najbolje rezultate.

Želatin

Ovo je jako učinkovita metoda za prirodno odgađanje menstruacije. Uzmite paketić želatina pa ga pomiješajte sa toplom vodom. Uzimanje ove mješavine može vam pomoći da odgodite menstruaciju za oko 4 sata. Ovo je odličan način za odgađanja menstruacije, naravno, ukoliko ste suočeni s nekom hitnom situacijom.

Emotivni stres

Ovo je definitivno jedan od najboljih prirodnih načina da se odgodi menstruacija. Ukoliko žena prolazi kroz period pun stresa, ona će propustiti i svoj menstrualni ciklus ili će se njezin rok odgoditi, čak i ukoliko ona ne želi da joj se menstrualni ciklus mijenja.

Vježba

Fizički stres je također jedan od okidača za odgađanje menstruacije. Svjesno forsiranje organizma preko njegovih fizičkih ograničenja izaziva stres. ako želite da odgodite menstruaciju, odlučite se za jedan visok intenzitet treninga kada ste u teretani. Isto tako možete pokušati i sa nekim snažnim vježbama poput vožnje bicikla uzbrdo, aerobnog plesa ili slično.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here