Biti policajac svakako nije lako, i sigurno je to jedan od najnezahvalnijih poslova koji se mogu raditi, jer za relativno nisku platu vaša je glava dosta često u opasnosti, a na stranu to što i budete svjedocima raznim nemilim scenama koje svakako utiču na vaš život, kao i na zdravlje.

Nekako posebno stresan posao, barem se tako čini, imaju policajci u Americi, a baš jedan njihov neobičan i stresan slučaj dijelimo i sa vama u ovome tekstu.

Policajci iz mjesta Leksinton koji se nalazi u državi Kentaki su došli na očevid, na mjesto nesreće, kada im je javljeno da se ne jednoj cesti zapalio kamion, te da je plamen veliki i da ugrožava sigurnost ljudi koji žive u okolici.

Kada su došli na lice mjesta uvidjeli su da se zaista radi o velikome kamionu koji je bio u plamenu. Kamionom su se inače prevozile krofne i šteta je bila stopostotna. Na svu sreću nije bilo pvrijeđenih, pa su se policajci na neki način odlučili malo našaliti, kako sa zapaljenim kamionom, tako i sa svojim poslom, odnosno pozivom kojeg obavljaju.

Poznati je stereotip, koji je posebno vezan za američke policajce, kako oni ne mogu ni dana na poslu a da ne pojedu  nekoliko krofni, a izgleda da i sami policajci znaju da ih svi drugi gledaju na takav način, te je nekolicina njih napravila fotografije kraj zapaljenog kamiona, te su se namjestili tako da izgleda da plaču i tuguju za svim tim silnim krofnama koje su uništene.

Fotografije su objavili i na društvenim mrežama, a one su za tili čas postale veoma popularne i dobile su na hiljade lajkova, a uz fotografije je išao i prigodan tekst u kojem su policajci objavili da su veoma pogođeni ovom nesrećom, te da jednostavno ne znaju kako dalje da djeluju i obavljaju svoj posao.

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here