Biti roditelj je najuzvišenija uloga koju jedna žena ili muškarac mogu da imaju, ali neki ljudi,, na veliku žalost i ne zaslužuju da postanu roditelji. Međutim, život ih napravi roditeljima, a zbog toga na kraju najviše ispaštaju djeca.

Svjedoci smo i sami da svakodnevno nalijećemo na priče koje govore o roditeljima koji ne vode brigu o svojoj djeci, a dosta često su ta djeca izložen i nasilju, kao i drugim vrstama zlostavljanja, a puno je djece koja i pored živih roditelja su na neki način prepuštena sama sebi.

Sve češći su slučajevi u kojima roditelji svojoj djeci ne mogu da osiguraju ni one najosnovnije uslove za život, pa ih često i zapuštaju, i ne hrane ih adekvatno, a o odjeći i obući i da ne govorimo, pa su sve češće situacije sa tragičnim posljedicama za djecu zbog nemara roditelja.

Međutim, sasvim odbaciti svoje dijete i bukvalno ga ostaviti pored puta je možda i nešto najgore što roditelj, posebno majka može da napravi, a to su upravo uradili ovi roditelji o kojima ovih dana piše cijeli svijet. Oni su naime ostavili svoje dijete tik pored puta, a uz dijete koje je bilo u nosiljki je bila i poruka koja je posebno razbjesnila mnoge ljude u svijetu.

U poruci je samo pisalo ”Odlučili smo da se razvedemo, a niko od nas dvoje ne želi da preuze brigu oko djeteta na sebe”.

Kada se ova priča pojavila na društvenim mrežama, malo je reći da je rasprava bila više nego uzavrela, a mnogi ne mogu da povjeruju da su pojedini roditelji spremni na ovakav postupak, te da svoje rođeno dijete smatraju samo brigom, te da ne vide da je beba plod njihove, barem tadašnje ljubavi, te da je beba nešto što donosi mir i sreću u porodicu.

Svi se nadaju da su ovi bezobzirni roditelji pronađeni te da će snositi teške posljedice za svoje nedjelo, a za bebu se nadaju da će naći pravi dom u kojemu će imati dovoljno ljubavi i radosti

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here