Izbor Pjesme Eurovizije je najpopularnije muzičko takmičenje na svijetu koje nije interesantno samo za europske zemlje već u ovome takmičenju uživaju gledaoci širom planete i na baš svakome kontinentu.

Ovih se dana ovo takmičenje održava u Izraelu i kao i sva ostala do sada nije moglo proći bez velikih iznenađenja i bez uzbudljivih situacija, sa ponekim skandalom, pa čak i aferom, kako to i dolikuje takmičenjima poput ovoga.

Istorija ovoga takmičenja je veoma bogata i na ovome našem balkanskom području i u vrijeme bivše Jugoslavije, a i nakon raspada te zemlje su napravljeni neki veoma zavidni rezultati kada je Pjesma Eurovizije u pitanju. Pa je tako pred sam raspad , kao predstavnik Jugoslavije grupa Riva iz Zadra bila pobjednikom sa pjesmom ”Rock me baby”, da bi kao predstavnica Srbije i Marija Šerifofić prije nekoliko godina postala pobjednicom ovoga takmičenja sa svojom poznatom pjesmom ”Molitva”.

Kada se gleda iz ove perspektive, onda izgleda veoma čudno da je jedna Ivana Selakov, koja danas ima veliki broj hitova i spotova iza sebe u vrijeme kada je Marija pobijedila bila samo njen prateći vokal, i neko ko se samo pojavljuje iz sjene.

HELSINKI, FINLAND – MAY 12: Marija Serifovic (C) of Serbia celebrates with her group after winning the finals of the 2007 Eurovision Song Contest on May 12, 2007 in Helsinki, Finland. (Photo by Johannes Simon/Getty Images)

Al kada se vrati film na tu godinu kada je Marija pobijedila sa ”Molitvom” nekako vam Ivana uopšte i ne pada na pamet mada je bila dijelom toga projekta i dijelom te velike pobjede kada je Srbija u pitanju.

Ivana je zajedno sa ostalim djevojkama iz ” Beauty Queens” stajala svo vrijeme iza Marije na sceni, a njena karijera je tada faktički na samome početku i nije bila niti blizu onome što je nakon toga napravila.

 

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here