Polako se bliži 11 juli, dan kada je pala Srebrenica, i svaki puta na taj datum se obilježava godišnjica stradanja Bošnjaka koji su stradali u toj BH enklavi. Predsjednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da nije pozvana u Potočare i da neće ići na obilježavanje godišnjice zločina u Srebrenici i istakla da činjenica da još niko nije odgovarao za brutalan napad na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima ne šalje dobru poruku. Ona je mišljenja da uopšte nije dobro došla na manifestaciju, tako da će izostati njeno prisustvo.Rezultat slika za ana brnabicSvakako ne daje dobru poruku ni to što je predsjednik Aleksandar Vučić, tada kao predsednik vlade, za 20. godišnjicu od ovog užasnog zločina bio u Potočarima, gdje je pokazao veliku dozu hrabrosti time što je došao, gdje je bio napadnut, životno ugrožen, a do dana današnjeg niko nije odgovarao za taj napad.

Loading..

Dosta se špekulisalo o istom, ali još uvijek ništa nije riješeno. Mislim da ni to nije dobra poruka za regionalnu saradnju”, poručila je premijerka Brnabić, upitana da li će ona ili neko iz državnog vrha Srbije prisustvovati komemoraciji u Potočarima.Uputila je najdublje saučešće svim porodicama svih žrtava sukoba u Bosni i Hercegovini, i javno svima dala do znanja kako je svjsna šta se tamo uopšte desilo. Prema njenim riječima, ona je spremna da uradi sve što je neophodno kako bi region postao bolje i stabilnije mjesto za život, i da će Srbija uvijek biti ta koja je spreman na razgovor i riješavanje svoih gorućih problema.

“Ako se stalno vraćamo na jedne iste nesporazume medju nama, i ono što je bilo nekada jako davno, neslaganja, prošlost, a ne gledamo u budućnost, i ne mislimo na našu djecu, onda ni region, ali i Balkan neće biti nikako drugačiji nego što je bio u prošlosti, uvijek će sve da bude isto. Mislim da to nikome nije u interesu” izjavila je Brnabić novinarima na Jahorini.Rezultat slika za ana brnabic

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here