Nekadašnji komedanat vojSke Republike Srpske, ali i ratni zločinac Ratko Mladić jučer je u na samom kraju žalbene komisije pred Mehanizmom za krivične sudove u Hagu rekao da je živ i zdrav i će ova optužnica za koju misli da je čedo NATO pakta zasigurno pasti u vodu.

“Živ sam i zdrav i živjeću sve dok ima našeg plamena, a ova optužnica je pala u vodu” istakao je Mladić nakon izglaganja na kraju rasprave za presudu kojom je osuđen na doživotni zatvor.

Prije samog obraćanja on je zamolio žalbeno vijeće da mu umjesto 10 minuta razgovora daju 30 minuta roka a razlog toga je bio da ima za svaku godinu koliko je rat trajao i to ne u samo svoje ime nego u ime svih ljudi patriota, ali mu vijeće ovu molbu nije usvojilo.

Međutim, on je svoje izgalanje nastavio istićući da je on ustvari bio meta NATO pakta i time je  potkrijepio ono što je rekao prije toga a to je da je optužnica protiv njega čedo NATO pakta.

On je tokom svog izlaganja rekao da se ne vrijeđaju, ali da on nema pozitivno mišljenje o ovome tribunalu jer smatra da radi zajedno sa zapadnim silama.

On je svakako izlaganje kasnije nastavio istaknuvši da je on u suštini bio meta i da je tokom njegovog boravka u Srebrenici čak i pucano na njega.

Kakav vi komentar imate na ovo?

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here