Otkako je krenula pandemija korona virusa, u svijetu su se počele uvoditi mjere koje bi pomogle u spriječavanju širenja korona virusa, a jedna od tih mjera su i zatvaranje granica.

Upravo zbog toga, putovanje je bilo nemoguće, a i kada se situacija malo smirila sa pandemijom, bilo je nemoguće otići u neku zemlju bez karantina ili PCR testa, a naročito more. Doduše građani Srbije su mogli da idu u Neum u Bosnu i Hercegovinu, te su mnogi iskoristili i tu pogodnost.

Crna Gora je odmah zatvorila svoje granice, dok ih je Grčka jedno vrijeme držala otvorenim , ali zbog pogorđanja epidemiološke slike  ih kasnije opet zatvorila.
Međutim Crna Gora je prije nekih desetak dana otvorila svoje granice, ali ulazak u državu je moguć samo uz negativan PCR test.

Naime, kako opada broj zaraženih i kako se situacija smiruje danas je objavljeno da od sutra građani Srbije mogu ući u Bugarsku bez karantina i PCR testa.
Ista je situacija i kada su u pitanju građani Turske i Bjelorusije, a ukoliko se nastavi ovakav trend opadanja broja zaraženih ove mjere bi mogle biti ukinute za Srbiju za još neke druge zemlje.
Što se tiče Grčke, oni bi trebali oko polovine septembra da razmatraju o tome da li će se granice otvoriti ili će ostati zatvorene.


Nadamo se da će ovako povoljna situacija sa pandemijom ostati.

Da li imate nekih komenatra za ovo? Pišite nam..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here