Kada se žena i muškarac upoznaju, u prvih deset sekundi on većinu vremena gleda u njene usne.

Ako postoji još jedan detalj, jedva će skrenuti pogled.

Rezultati studije provedene na Univerzitetu u Mančesteru pokazali su da su usne najatraktivniji dio ženskog lica.

U ovom istraživanju učestvovalo je pedeset muškaraca, naučnici su pokazali fotografije različitih žena, sa ružem i bez njega. U prvih deset sekundi muškarci su “fiksirali” pogled na ružičasti karmin u prosjeku 6,7 sekundi, dok je za crveni ruž njihovu pažnju držao u prosjeku 7,3 sekundi.

Kad je žena imala ruž na usnama, muškarci su njenim očima posvećivali prosječno samo 0,95 sekundi, dok su na kosu “utrošili” još manje 0,85 sekundi.

Pri tom, što su usne punije, to su više privlačile pažnju.

Glavni autor istraživanja doktor Džef Biti kaže da studija dokazuje da usne predstavljaju jedan od najsenzibilnijih dijelova ženskog tijela i da igraju ključnu ulogu kada je seksualna privlačnost među ljudima u pitanju.

– Istraživanje ukazuje na to da su crvene usne i percipirana atraktivnost žene još uvek neraskidivo povezani. Crveni ruž se pokazuje kao najmoćniji faktor privlačnosti koji značajno povećava vizuelnu fiksaciju – zaključio je Biti.

Većina žena vole nositi karmin, ali vi koje ne volite, znajte da i vaše usne privlače pažnju. Jedna bitna stvar je da vaše usne budu njegovane. Njega podrazumijeva, labelo za u usne, kremice ili čak ulje za njegovane usne, koje će vašim usnama pružiti mekoću i izgled njegovanih usana. Na taj način čuvat će te ih od vjetra i zime, koji dovode do ispucalosti i ružnih usana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here