Vjerujemo da smo svi bareem jednom imali problema sa hrkanjem, da li se to nama desilo ili nismo mogli zaspati od osobe koja nesnosno hrče.

Mnogi ljudi navode da su uzročnici hrkanja problemi sa sinusima, umor ili prehlada, ali to uvijek nije tako.
Stručnjaci navode da problem može biti mnogo gori.

Oni su zahvaljujući jednom istraživanju došli do zaključka da i debiljina jezika može da bude uzročnik hrkanja. Ovo istraživanje se sprovelo na Univerzitetu u Pennsylvaniji, a ovo istraživanje navodi da debljinu jezika nikako ne bismo trebali mješati sa podbradkom ilil debelim vratom.
Ukoliko ste u potzrazi za lijekom protiv hrkanja onda biste sigurno trebali probati ovo.

Postoji jedan fenomen u medicini, a on se zove apneja u snu, a ona se pojavljuje kada na trenutak prestanete disati u snu, a onda samo nastavite disati.
Uzrok ovog fenomena ili pojave jeste da se u vašem disajnom sistemu imate problema sa debelim krajnicima, te ste gojazni.

Ukoliko je problem debljina jezika, onda biste te debljine trebali riješiti eliminisanjem slojeva koji vas muče.
Pored toga gojaznost može isto uticati na debljinu vašeg jezika, ali ovo bi svakako trebalo još utvrditi da bi se moglo reći sa sigurnošću.

U planu su naredna istraživanja koja bi mogla kao rezultat imati dijete koje su pogodne za riješavanje masnih naslaga na jeziku.

Do toga, pokušajte da promjenite položaj u kojem spavate ili jednostavno spavajte u posebnoj sobi gdje nećete nikoga uznemiravati ili ukoliko ste gojazni probajte regulisati svoju ishranu.

Da li ste vi ikada imali problem sa ovim i kada vam se to najčešće dešava? Pišite nam..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here