Jedan od zasigurno najpoznatijih političara u našem regionu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je koliko god neko ne volio njegovu politiku itekako pomogao svom narodu u vrijeme pandemije, pa smo tu imali onih 100 evra koje je dobio svaki punoljetni građanin Srbije.
Tu također moramo pomenuti i pomoć koju je dodijelio raznim privrednim subjektima i tako dalje.
Ono što je evidentno jeste da napadi na njega ne prestaju, a bili smo svjedoci nedavnih protesta u Boegradu kada je Vučić najavio da će biti uveden policijski sat.

Jedan od glavnih problema jeste generalno nezadovoljstvo građana Srbije, naročitio zbog toga što se još uvijek ne riješava pitanje Kosova, a najvuiše ispaštaju Srbi koji tamo žive.

Međutim, tu nije kraj.

Sada ga napadaju i preko društvenih mreža, a svima za oko je zapala jedna objava djevojke koja je predstavljena inicijalima M.M.
Ona je, naime, u svojoj objavi brutalno prozvala predsjednika Srbije, pozivajući se na prijetnje koje su upućene njemu.

Naravno, ovo ne mora biti ništa ozbiljno, ali vrlo lako se može desiti da se njena akcija na društvenim mrežama okarakteriše kao kazneno djelo.
Jer društvene mreže koliko god su dio privatne sfere i da svako može iznostiti javno svoje mišljenje, itekako je stvar cijele zajednice, te svaka obajva može da ima neku konotaciju koja može bti protumačena na neki drugačiji način.

Iako su je mnogi u komentarima savjetovali da prestane sa tim, jer bi lako mogla završiti u zatvori zbog toga, ona nije obraćala pažnju na to i nastavljala sa time.

Da li vi mislite da će ona imati problema zbog ovoga? Da li biste vi ikada napisali ovako nešto?

Pišite nam..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here