Neka istraživanja su pokazala da čak 80% stanovništva ima određene probleme sa vidom, dok više od 50% stanovništva ima problema sa gubitkom kose. I mada među ljudima vlada mišljenje da se ovakvi problemi ne mogu riješiti već samo ublažiti, i da je to nešto sa čime se moramo pomiriti, priroda nam ipak nudi efikasna rješenja i za ove vrste problema.

Sve što je potrebno je da svakodnevno jedete ovu mješavinu izuztetno zdrave hrane, i svi oni koji su je probali  kažu da ćete veoma brzo da primjetite neke pozitivne promjene kada je u pitanju vaš vid, odnosno zdravlje vaše kose.

Vjerujemo da ćete biti veoma zadovoljni čim krenete da konzumirate ovu mješavinu koja se veoma lako sprema, a za samu pripremu vam trebaju sastojci kojih nema mnogo, a i sama priprema je veoma jednostavna.

Ono što vam je potrebno za ovu prehrambenu mješavinu su sljedeći sastojci:

– limun (4 komada)

– bijeli luk (3 mala čehna)

– 200 grama lanenog ulja

– jedan kilogram meda

Postupak pripreme ove prehrambene mješavine je jednostavan i ide na sljedeći način:

Prvo je potrebno da očistite luk od svih ljuspica i da taj luk stavite u blender sa 4 limuna, i da sve sa blenderom dobro izmješate tako da smjesa na kraju ostane jedinstvena. Zatim u smjesu dodajte i laneno ulje, pa zatim med i nstavite sa miješanjem. U staklenu posudu koja je prije toga dobro očišćena, stavite napravljenu smjesu, posudu dobroo zatvorite i stavite je u frižider

Preporučuje se da ovu smjesu uzimate svakim danom, jednu malenu kašiku, 30 minuta prije jela, poželjno bi bilo da kašika bude drvena, jer na taj način mješavina ne gubi svoja svojstva. Osim što će redovno uzimanje ove mješavine pozitivno uticati na vaš vid i na zdravlje vaše kose, uticati će pozitivno i na cjelokupno vaše zdravlje, a posebno na imunitet.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here