Karolin i Šon Savadž su bračni par koji je već imao dva sinoa ali  su silno  željeli i kćerkicu. Poslije nekoliko pobačaja,  bračni par iz Ohaja u Americi odlučio se na in vitro oplodnju . Tako im se ostvarila želja i na svijet je došla Meri Kejt.

Međutim, ostalo im je još 5 embriona i Karolin i Šon poželjeli su da i njima daju šansu. Zatim je ljekar unio zaleđeni embrion u Karolininu matericu i ostalo je samo da čekaju i nadaju se malom čudu.

“Bio sam u kancelariji, i čekao poziv ljekara . Javio sam se na telefon , ljekar se predstavio i pitao me da li možemo da na licu mjesta da porazgovaramo o ozbiljnoj stvari. Odgovorio sam DA , uvjeren da zove da javi da je oplodnja uspjela. Umjesto toga, kaže mi  da je Kerol trudna, ali da je došlo do užasne greške u laboratoriji i da su ubacili embrion nekog drugog para u Karolin. Ona je nosila tuđe dijete “- prisjeća se Šon.

Poslije prvobitnog šoka, sastali su se sa ljekarom koji im je predložio abortus kao jedino  rješenje.

“Odmah sam rekla da to ne dolazi u obzir. Zadržat ćemo dijete, rekla sam lejkaru, koji mi je rekao da moram da budem svjesna činjenice da ću to dijete morati predati roditeljima čim se rodi. Pomislila sam da je to logično i moralno ispravno – kaže Karolin.

Nije ipak bilo sve  tako jednostavno, tvrde oboje, niti su tek tako mirno prihvatili sudbinu. Bilo je tu i napada ljutnje i bijesa, tuge, očaja .

 

Njihova priča je obišla je svijet. Međutim i za Kerolin i Šona 2  godine kasnije uslijedio je sretan kraj, jer su aprila 2011. godine saznali da očekuju blizance, a na svijet su došli potpuno zdravi.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here