Budite sikreni koliko puta vam se smučio odlazak na posao i da se slomite od posla, a da pritome nemate nikakve povlastice, a ne dobijate i neku platu koja je na zavidnom nivou.

Zamislite da imate posao, a da skoro ne radite ništa, i da na kraju mjeseca imate neku solidnu platu..

Ovo zasigurno svima zvuči primaljivo, ali koliko god da ste mislili da je ovo laž i prevara grdno se varate.
Oglas za takav posao postoji, a njega su nedavno objavili Šveđani.

Oni su naime, kroz jedan umjetnički projekat odlučili da zaposle nove radnike koji će, vjerovali ili ne imate za zadatak da svaki dan dođu nas željezničku stanicu u Goteborg i da nikako ne smijete kasniti.

Njihov posao je taj dan kada dođu na vrijeme, i da upale sva svijetla na željezničkoj stanici.

Nakon toga on može da radi šta god hoće i da ide gdje hoće,  samo ne smije napustiti zemlju, a zadatak je isto  tako dadođe na kraju radnog vremena kako bi ugasio svjetlo.

Oni sretnici koji budu dobili priliku za ovaj posao će imati sigurnu zaposlenje do penzije, a to znači do 65 godine, a mjesečna plata bi bila oko 2000 eurca.
Nakon nekog vremena postoji mogućnost da se dobije i povišica i odlazak na godišnji odmor.

Naime, cijela ova priča krenula je prije nekih dvije godine kada je bio raspisan konkurs za umjetnike koji su trebali osmisliti izgled željezničke stanice, a za uzvrat bi dobili 670.000 eura.

Ovu nagradu su dobila dvojica umjetnika koji su odlučili da sav novac koji su dobili preusmjere na plaćanje tom čovjeku koji je zaposlen, a on ne bi radio ništa.

Naravno, ova odluka je izazvala veliko protivljene javnost, a ovo su neki i iskoristili priliku kako bi optužili umjetnike kako se rasipaju sa novcem poreznih obveznika.

Kako vi ovo komenatrišete? Da li biste radili ovaj posao?
Pišite u komentarima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here