Na Balkanu je teško sada poverovati nekom siromašnom čovjeku ili beskućniku kojeg vidite dok prolazite i traži pomoć. Većina od njih to samo iscenira da bi došli  do određenog novca a od njeg kupili  alkohol ,drogu ili to na kraju prokockali. U Americi je sasvim drugačija priča jer beskućnisi leže na smetljištu i po njihovoj odjeći i izgledu vidi se da nije folirant.

Ti beskućnici  uglavnom  tamo nisu opasni i samo im je potreban cent da bi kupili sebi nešto od hrane , samo je mali broj onih koji su agresivni i koji vas mogu napasti. U Portlanu slikan je poznati košarkaš koji je u rukama držao kartonsku kutiju i prosio na trotoaru a prije nekoliko mjeseci je zarađivao milione.

Vjerovatno je zbog nekih problema u porodici ili lošeg ulaganja u neke poslove sve izgubio i to je samo jedna od tužnih  priča. Jedna žena iz Francuske je došla posjetiti veliku jabuku u New York. Dok je prolazila vidjela je beskućnika na trotoaru ,odmah je otišla kupiti mu hranu i piće. Kada je došla do njeg on je skinuo kapu a ispod je bio veliki glumac Ričard Gir koji je radio za kampanju za pomoć beskućnicima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here