Od samog trenutka pojave korona virusa u svijetu svjedočimo smo da se na razne načine, a u tome mislimo na Srbiju, ali i cijeli svijet, pokušava da ekonomiju i sve ono što je palo koliko toliko podići na noge..

Sjedoci smo da se skoro svakog dana uvode neki novi paketi pomoći, a ono što je najgore u ovom slučaju jeste da su svi u istoj situaciji u svijetu i da nam niko ne bi mogao pomoći jer i sve velike svjetske sile su upale u velike probleme

Svjesni smo da je Vlada Srbije u nekoliko navrata pomogola građanima Srbije, tako što im dala nekoliko vrsta pomoći. Pored svih pomoći koje su građani Srbije dobili, nedavno im je obećan i novi porast minimalca, ako i povećanje penzija.

Ovu vijest je potvrdio i ministar finansija Siniša Mali koji ej najavio dvije velike promjene u zakonskom sistemu pomoću kojih će doći do porasta plata svim radnicima koji su na minimalcu.

Primjera radi, oni koji imaju zaradu od nekih 30 hiljada dinara, od početka naredne godine će dobijati otprilike  32,156 dinara, što znači da će plata biti veća za više od dvije hiljade dinara.

Sindikat će tražiti povećanje minimalca na 34 hiljade, idealni minimalac bi bio nekih 37 hiljada dinara, ali to sada nije izvedivo, ali se polako ide prema tome budući  da je od 2010 godine plata povećana za čak osam puta.

Kada su u pitanju penzioneri, njima je najavljeno povećanje penzija za nekih 5,9%, a tu uvećanu penziju bi trebali početi primati od početka naredne muzike..

Kako vi ovo komentarišete? Da li je ovo povećanje dovoljno? Pišite nam..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here