U  današnje vrijeme je vidljivo da je veoma teško doći do bilo kakvoga posla, ali sve je teže i zadržati postojeći ako ste sretnik da imate posao, pa tako nikome u današnje vrijeme nije niti malo lako da ostane bez posla, čak i onoga veoma slabo plaćenoga.

Tako je jedan mještanin Petrovca na Mlavi dobio dopis od Nacionalne službe za zapošljavanje, u kojem se poziva da uzme učešća u radionici za prevladavanje stresa uslijed gubitka posla, a po komentarima koji su uslijedili nakon objavljivanja priče na društvenim mrežama, svi se pitaju kako se ne šalju neki dopisi za neka nova, moguća zapošljavanja.

 

Ovaj hemijski tehničar, koji živi u Petrovcu na Mlavi, je na svome Facebook profilu postavio fotografiju dopisa kojim je pozvan na radionicu, koja bi mu pomogla da se prilagodi tome da je ostao bez posla i da sa manje stresa priđe ovoj problematici.

Sve što je ovaj muškarac napisao je da je bez komentara, te da mu na pamet ne pada da se dodatno obrazuje oko stvari koje nemaju veze sa životom, a posebno sa nekim mogućim budućim zaposlenjem. Na sve to je dobi i čitav niz komentara pune podrške, i svi su istoga dojma i mišljenja, da je to velika bruka i sramota, i da sve to izgleda kao jedna velika sprdnja od strane zavoda za zapošljavanje i kao jedno omalovažavanje svih onih koji su sticajem okolnosti ostali bez posla.

Mnogi se pitaju kako je nekome uopšte palo ovako nešto, da umjesto ponude ili barem pokušaja da se čovjeku nađe novi osao, njemu se nudi učešće u radionici koja mu baš na nikakav način ne može pomoći osim da gubi vrijeme u kojem bi možda mogao i da pronađe kakav- takav posao.

Svi se pitaju zašto Zavod a zapošljavanje ne organizuje, a to mu je jedna od svrha, neke prekvalifikacije, dodatna obrazovanja, doškolovanje za ljude bez posla, ne neke besmislene radionice, dok se iz zavoda brane da radionicu vode ljudi obučeni za takve stvari i da je baš osmišljena za ljude koji su nedavno ostali bez posla i skloni su da budu pod velikim stresom zbog situacije u kojoj su se našli i potrebno im je da znaju kako da se izbore sa time i na koji način.

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here