Svako malo preko interneta ili medija imamo prilike da saznamo o nekim medicinskim dostignućima ili fenomenima kada su bolesti i ozdravljenja u pitanju, a u ovome tekstu sa vama dijelimo priču u kojoj je glavni lik žena koja se zove Rejčel Palmi i koja ima 42 godine

Njoj su u tim godinama konstatirali da ima neke određene promjene na mozgu, a sumnja je bila da se radi o tumoru, i to zloćudnom te da Rejčel treba hitnu operaciju.

Nije bilo niti trenutka za čekanje i operacija je zakazana u roku od 24 sata, a kada su joj hirurzi otvorili lubanju ostali su doslovce u šoku zbog onoga što su pronašli, jer se nikome od njih koji su bili u hirurškom timu nije desilo ovako nešto u njihovim karijerama.

Hirurzi su kod Rejčel u glavi našli jednu učahurenu masu kojoj nisu znali ni kako da priđu i koja je bila veličine i izgleda kao prepeličije jaje. Nekako su izvadili tu masu i pogledali je ispod mikroskopa, a kada su je zasjekli u njoj su našli pantljičaru.

Sama Rejčel kada je došla sebi priznaje da joj se pomalo i zgadilo kada je saznala šta je imala u glavi, ali da joj je bilo i lakše jer nije bio u pitanju zloćudni tumor, i da neće trebati dodatno liječenje. Otkrila je kako je dugo patila zbog glavobolja i nesanice te da je dosta često imala halucinacije, te da joj se često dešavalo da joj stvari samo ispadnu iz ruke i da nije mogla da otipka ni najmanju sms poruku, a znalo joj se desiti da satima bulji u kompjuter pokušavajući da pročita najmanji tekst i pokušavajući da shvati smisao istog, da bi na kraju nakon kontrole saznala šta joj pritišće mozak, i sada nakon operacije sve se vratilo u normalu.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here