Mirko kupio čarape kod kineza, i u njima našao ZASTRAŠUJUĆU poruku! Cijeli slučaj prijavio u policiju, kad vidite šta je pisalo i vi bi uradili isto… (FOTO)

0
478

Mladić iz Njukasla, Šakil Akbar je kupio crne pamučne čarape i u njima je pronašao neobičnu poruku. Poruka je napisana na kineskom jeziku, a napisao je zatvorenik koji ih je napravio. Šakil je uspio da prevede šta je u poruci pisalo na engleski jezik i vidio je da je riječ o pozivu za pomoć. U poruci je pisalo sljedeće:

“Moje ime je Ding Tingkun. Imam 39 godina i pogrešno sam optužen za prevaru i ucjenu i osuđen sam na tri godine zatvora 28. juna 2014. godine. Sve se desilo zato što sam putovao u Peking da prijavim slučaj korupcije”. Dalje se navodi da se žalio sudu na presudu i da je trenutno u okrugu Lingbi gdje ga muče. Zamlio je osobu koja pronađe poruku da je pošalje kineskom premijeru ili predsjedniku.

“Izgleda da je ova osoba dosta rizikovala kak obi ovo napisala. Sve me je to mučilo kada sam ja pročitao”- rekao je Šakil. Portparol kompanije je rekao da je sve namješteno jer su slične poruke se pojavile širom zemlje.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here