Magazin Najnovije

Milijarderi su bogati jer nose ovu odjeću: Novac će pljuštati ako imate ovo u ormaru

Ljudi odavno imaju svoja vjerovanja vezana za svaki dio svog života, trudili su se da im sve bolje ide u životu i da budu sretni.

Pronalazili su uvijek neka praznovjerja, čak i odjeći koju imaju na sebi. Pa, nije teško pokušati zato što možda i prizovemo bogatstvo i sreću.

Tako se vjeruje i da će vam ova pravila odijevanja donijeti sreću – nikad se ne zna!

1.Nošenje odjeće naopako

Ako slučajno naopako obučete komad odjeće, taj dan bit ćete sretni! Ali, samo se nasmiješite ako vam neko kaže da ste se pogrešno obukli i ne ispravljajte grešku ako želite da vas prati sreća cijeli dan. Isto vrijedi i za čarape, s tim da ih trebate cijeli dan nositi.

2.Dugmići na odjeći

Posebnu sreću donijet će vam neparan broj dugmića na odjeći. Interesantno je i to da primanje i davanje dugmića simbolizuje dugotrajno prijateljstvo. Također, ako pronađete dugme, uzmite ga i stavite u džep zato što to ukazuje na dobru sreću. Dobru sreću će vam pored dugmića, donijeti i omiljeni sretni novčić u džepu.

3.Odjeća sa tačkicama

Smatra se kako odjeća sa tačkicama privlači bogatstvo. Mali okrugli oblici tako ustvari simbolizuju mnoštvo kovanica koje će se uskoro sliti na vaš bankovni račun.

4.Plava odjeća

Neki smatraju da je za privlačenje uspjeha zadužena upravo plava boja. Poznato je i da mlade trebaju nositi nešto plavo za sreću na dan vjenčanja.

5.Nošenje cipela

Kad se neprestano odvezuju pertle na vašoj obući uprkos tome što ste ih zavezali bezbroj puta, znači da biste trebali dobiti dobre vijesti. Stavljanje cipela na krevet ili sto znak je loše sreće i možete uskoro očekivati svađu.