Nedavno je srbijanski predstavnik iznio crnu statistiku i naglasio da Srbija neće imati ni državu ni naciju ako se politika stanovništva ne poboljša u budućnosti.

-Svaki dan gubimo 107 ljudi, gubimo 67 godina stanovništva. U Srbiji je broj djece rođene po majci 1.44, a treba nam 0,8 za laku reprodukciju. Inače ćemo se staviti u položaj da imamo znatno manje populacije s istim brojem penzionera za nekoliko godina, a to ukazuje da smo kao nacija završili. Dakle, nećemo imati politički, ekonomski ni demografski potencijal – priznao je Vučić i dodao da ima pravo kao predsjednik da kaže da je katastrofalan natalitet, mada nismo svjesni toga.

Vučić je prilikom predstavljanja mjere populacione politike obećao da će roditelji dobijati dodatak za jedno dijete u iznosu od 100 hiljada dinara prvi put kad se ostvare kao roditelji, a 10 hiljada za drugo dijete na mjesečnom nivou. Tako bi za treće dijete za 10 godina dobijali 12 hiljada eura, te 18 hiljada za četvrto.

-Ovo znači da će za 10 godina majka od države imati 10 hiljada eura, a koja rodi svoje treće i četvrto dijete, rekao je on i dodao kako je zadnji put Srbija imala 196 stanovnika manje od 7 miliona. -Broj novorođenčadi jeste ključni problem za Srbiju. Ako ste odmah i drugačije ne rodi stopa rađanja, ostat ćemo bez naše zemlje. Mi nemamo pravo na to zato što je naša obaveza voditi brigu o domovini i njenoj budućnosti – rekao je predsjednik.

Ono što je najveći problem za nas jeste što nemamo djece, a time ni budućnosti. Svi ostali iz Danske, Njemačke, Švedske… i ništa ne radimo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here