Zanimljivosti

Majka gledala kako joj kćerka skače sa desetog sprata, svi je spašavali!

U Beogradu je u stanu na 10 spratu izbio požar koju je prouzrokovala svijeća koja je bila upaljena zbog  prethodne slave. Dok je majka otišla u prodavnicu a djevojčica bila u kupatilu ,svijeća je pala na sto i vatra je odmah zahvatila stoljnak  koji je počeo goriti. Ubrzo se proširila na namještaj i tako se razbuktala  po cijelom stanu.

Tinejdžerka kada je izašla iz kupatila vidjela je veliki dim u stanu a vatra je gorjela svuda . Prestrašena istrčala je na  terasu i dozivala pomoć. Na svu sreću požar su vidjeli moleri koji su radili na zgradi blizu njihove i odmah su priskočili u pomoć djevojci koja je bila zarobljena u požaru. Komšija koji je čuo ženski vrisak i dozivanje otrčao je do njihove zgrade i zvonio ostalim komšijama da izađu.

Petorica mladića koji  su došli sa obližnje zgrade utrčali su u zgradu ,dok su djevojku spašavali majka joj dovikivala da pokupi kosu. Djevojčica je spašena i prevezena u bolnicu,dobila je  opekotine prvog stepena a vatra se proširila i na sprat iznad  njhovog  i oštetila krov zgrade.

Add Comment

Click here to post a comment