Luka iz ”Života na vagi” je smršao do totalne neprepoznatljivosti: Mnogima je sada glavni frajer u Hrvatskoj, a žene ga napadaju sa svih strana (FOTO) – Dobar Dan

Luka iz ”Života na vagi” je smršao do totalne neprepoznatljivosti: Mnogima je sada glavni frajer u Hrvatskoj, a žene ga napadaju sa svih strana (FOTO)

Rijaliti programi su veoma popularni svuda u svijetu, ali su nekako posebno popularni na ovim našim balkanskim prostorima, a dokaz za to je nevjerojatna popularnost rijalitija tipa Zadruga i Parovi, ali i neki drugi rijaliti.

Jedan od rijalitija koji  je stegao iznenađujuće veliku popularnost u samo par sezona prikazivanja je i rijaliti koji se zove Život na vagi i koji se sa velikim zanimanjem prati širom regije.

Vjerojatno ono što najviše privlači mnoge gledaoce u praćenju ovoga rijalitija je sama tema i koncepcija ove emisije a koja se bavi sa ljudima koji imaju velikih ili malo manjih problema sa viškom kilograma, pa su se prijavili u emisiju da bi barem donekle riješili taj problem.

Svi prijavljeni u emisiju, se pretvaraju u takmičara, dijele u timove i uz pomoć svojih trenera i mentora, putem raznih vježbi, takmičenja, i naravno i uz pomoć dijeta ili promijene ishrane pokušavaju da izgube, na zdrav način, što je moguće više kilograma.

Krajem svake sedmice se vrši vaganje i ovisno koliko je ko izgubio, vrši se i izbacivanje takmičara, a na kraju pobjednik dobija i određenu novčanu nagradu

Jedan od takmičara koji je svakako obilježio prošlu sezonu rijalitija Život na vagi je Luka Smojo koji je u rijaliti ušao sa 155 kilograma da bi na kraju emisije uspio da smrša više od 60 kilograma, tako da trenutno vaga oko 90 kilograma, što je bio jedan od najupečatljivijih rezultata koji su napravljeni u ovoj emisiji.

U razgovoru sa novinarima nakon emisije je rekao da nema namjeru da više mrša, te da želi da održava tu kilažu, te da vježbama dalje radi na tijelu i na mišićima te da definiše sam izgled svoga tijela.

Dodao je da svoju liniju održava i dugim šetnjama, i to nakon svakog obroka, a i da trenira 3-4 puta sedmično, a postao je, kako priznaje veoma popularan i kod ženskog roda, tako da ga žene sada oblijeću sa svih strana.

 

 

 

 

 

 

Loading..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *