Svi mi imamo neku omiljenu trgovinu ili trgovački lanacu u kojem kupujemo svoje namirnice ali i ostale stvari koje su nam potrebne za domaćinstvu.

Tako mi često pratimo i razne akcije kako bismo što više prošli jefitinije, a to je sasvim normalna pojava, jer u ovo doba kada je velika recesija tu moramo paziti na svaki dinar gdje smo ga potrošili.

Ali, da li ste znali da postoji veliki broj trgovačkih lanaca koji prodaju krivotvorenu robu.

Ovdje mislimo na veliki broj proizvoda kojima je istekao rok trajanja, pa se onda ta roba prepakira te prodaje kao da je sve uredu. Zbog toga se dešavaju svako malo razna trovanja, a uzrok toga nismo ni svjesni.

Svjedoci smo da se u svijetu skoro svaki mjesec otvaraju novi trgovački centri, a nerijetko se dešavaju da i njihove poslovnice dođu i na naše prostore.

Jedan od takvih je i Lidl koji je u posljednjih nekoliko godina doživio pravu ekspanziju te trenutno ima preko 500 tržišta širom Evrope, a zahvaljujući tome zasigurno drži monopol među distributerima.

Oni su jako povoljni, a na kvalitet njihovih proizvoda nikada nije bio upitan, ali čak i najveći učine neku grešku, pa je tako slučaj i sa Lidlom.

Naime, prije nekolijko dana izašla je obavjest da oni neke svoje proizvode povlače jer su je u pitanju kvarljiva roba i imaju greške sa rokovima trajanja.

Oni su zamolili da svi oni koji su kupili te neke namirnice da ih istog momenta bace i ne konzumiraju.

U nastavku donosimo spisak tih namirnica

-Lidl žitarice,
-lidl riblji štapići,
-lidl čips,
-špinat,
-jaja,
-lidl čokolada,
-tropski umak i
-lidl krekeri.

Ukoliko imate neke od ovih namirnica, slobodno ih bacite, ni slučlajno nemojte jesti.

Pišite nam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here