Za danas smo vam spremili jednu jako zanimljivu priču, koju vam donosimo u nastavku. Čovjek po imenu Zek Noris je ljubitelj starih satova i stalno posjećuje prodavnice sa polovnom robom koji imaju satove, to mu je jednostavno ljubav još od malih nogu. Tako je jedan dan odlučio da krene u kupovinu nekog novog sata koji bi mogao da bude u njegovoj kolekciji, i baš je bio pun entuzijazma.Nije ni slutio da će mu taj dan promjeniti život u potpunosti, šta vi mislite da ste se naćli u njegovoj koži? Kada je došao u prodavnicu onda je tamo bilo mnogo satova ali jedan mu se posebno svidio, i nije ogao skinuti pogled sa njega. Sat po imenu Džeger La Kutr je stojao tu i prodavao se za samo šest dolara, što je bila prosto nevjerovatna cijena za takvo nešto, a pošto je znao kako su ti satovi inače mnogo skupi on je mislio kako je to obična kopija, što je i logična cifra, zar ne?

On je odlučio podvući crtu i ipak je odlučio da to nije skup sat a da će lijepo stojati njegovoj kolekciji, jednostavno nije imaošta za izgubiti. Došao je kući i malo istraživao o tome satu a primjetio je da je to rijetki model od kojih je bilo napravljeno samo 1000 takvih na cijelom svijetu, noge su mu automatski otkazale.

Loading..

Sat je inače napravljen još davne 1959. godine a niko nije znao koliko ih je još ostalo na svijetu, zato je bio pravi raritet. Pošto se on nije toliko razumio u satove da bi znao od svakog sata vrijednost onda je on otišao kod stručnjaka koji je bavi sa time, čisto da ga procijeni.

Kada je stručnjak za te stvari, ugledao taj sat onda mu je rekao frapantnu vrijednost istog. Rekao mu je kako sat vrijedi čak 35 000 dolara a Zak nije mogao vjerovati.

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here