Vjerujemo da su svi čuli za Žikinu dinastiju, uz koje su mnoge generacije odrasle, a vrlor ado ih i dan danas volimo pogledati sa vremena na vrijeme, a ovdje se radi o serijalu filmova u kojem su uloge ostvarili i učinili ga nezaboravim jako poznati glumci.
Ovaj serijal je tada defintivno savršeno oslikavao stanje u Jugoslaviji, prikazivajući razlkike između dva svijeta i sukobe generacije, a suština samog filma je bila ljubav dvoje mladih ljudi..

U ovom serijelu se savršeno oslikalii naš Balkanski temperament kojeg je savšeno odigrao Gidra, a ljubavni par na filmu činili su Boba i Marija, a ono što je sigurno jeste da su njih dvoje predastavljali ideal savršene ljubavi

Nju je igrala glumica Rialda Kadrić Šebej, i iako je savršeno odgirala tu ulogu nismo je imali prilike gledati u nekim drugim ulogama, a ono što je manje poznato jeste da se ona nakon završetka snimanja filma Žikina dinastija preselila u London i povukla iz glumačkih voda.
Razlog selidbe u London je bilo njeno usavršavanje Engleskog jezika.

Cijela ta situacija se desila pred izbijanje rata u Jugoslaviji, a Rialda je tada u svom stanu pratila dešavanja u Jugoslaviji, a na ovim prostorima je ostala majka koja je ubrzo preminula, a za njenu smrt Rialda nije domah saznala, jer nije bilo načina, a i da je szanala ne bi bilo načina da ona dođe na njenu sahranu.

Ona je tada odlučila da se više nikada neće vratiti na ove prostore i ostala je da živi u Londonu i danas veoma rijetko dolazi na naše prostore.

Vaša mišljenja?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here