U krompir dijeti je kao što ste mogli već po samom naslovu da zaključite, glavni sastojak krompir. Ova dijeta taođer uključuje i nemasni jogurt, a ukoliko budete ispoštovali sve upute, onda možete izgubiti i do 5 kilgrama za samo 3 dana. Škrob koji se nalazi u krompiru, zajedno sa mliječnom kiselinom koja je sadržana u jogurtu, tijelu može da pruži optimalan dnevni unos kalorija. Bit čitave ove dijete jeste u tome škrob u kombinaciji sa vodom, daje taj prijeko potrebni osjećaj sitosti, bez da morate u sebe gurati velike količine hrane. Ova dijeta je sastojana od svega 3 dana.

Prvi dan: Za doručak možete uzeti jedan mali krompir bez soli i jednu šlju jogurta. Za ručak ćete uzeti dva kuhana krompira bez soli i jednu šolju jogurta, dok ćete za večeru uzeti samo dvije čaše jogurta.

Drugi dan: Što se tiče doručka, biće vam dovoljna samo jedna šolja jogurta, dok za ručak možete uzeti dva kuhana krompira bez soli i jednu šolju jogurta. Za večeru možete uzeti jedan kuhani krompir bez soli i jednu šolju jogurta.

Treći dan: za doručak jedan kuhani krompir. Za ručak jedna kuhani krompir uz jednu šolju jogurta, dok za večeru možete uzeti jednu šolju jogurta.

Od velike je važnosti da se napomene da kuhani krompir ne treba zamijeniti za prženi. Kuhani krompir se ubraja u vrlo zdravu namirnicu, dok je prženi kromip sa druge strane ipak nezdrav i potiče debljanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here