Svjesni smo da je ova godina, godina koju bismo najradije preskočili, jer mnoge stavri koje su loše su se izdešavale u ovoj godini, da više ne možemo da pratimo. Tu smo imali požare, poplave, zemljotrese, par eksploziija, a isto tako još uvijek aktuelnu pandemiju korona virusa za koju još uvijek ne znamo kada će doći kraju.

Činjenica je da smo svi sada preokupirani razmišljanjem o toj pandemiji, da smo zaboravili sve druge stvari. Tu mislimo na razne stvari koje prijete našoj planeti ukolio ne počnemo djelovati i ukoliko se ne dozovemo pameti.
Riječ je o klimatskim promjenama, a koje su rezutlat našeg zagađenja, a ukoliko ne prestanemo i ne poduzmemo nešto vjrovatno će doći kraj svijetu kojeg poznajemo.

Naime, rupa u ozonskom omotaču koja je nastala zbog opasnih izduvnih plinova svakog dana je sve veća i veća, a to utiče na klimu, a svjedoci smo da je se klima promjenila, te da ne znamo kada je ljeto, a kada je zima, osim kalendarski.

Upravo zbog ovih promjena dolazi do zagrijavanja planete Zemlje, a to uzrokuje topljenje leda na polovima, a onda dolazi do povećanja nivoa mora.

Grenland i Arktik se tope nevjerovatnom brzinom, a prema riječima stručnjaka ovo je alarm da bismo se probudili.

Prema procjenama stručnjaka, do 2029. sav led na Arktiku bi se trebao otopiti, a kada se to desi cijela plaenta će biti nenaseljiva i neuslovna za život, a to znači da će Arktik povući svu toplotu i onda ćemo biti u pravom problemu.

Kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here