Donešena je odluka od strane Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti da su državljani šest zemalja u mogućnosti bez dodatnih ograničenja, odnosno testova ili karantina, da uđu na teritoriju Crne Gore. NKT je donio odluku da se otvore granice za državljane Azerbejdžana, Kanade, Belorusije, Ukrajine, Rusije i Zimbabvea i to već od sutra.

Na zelenoj listi Crne Gore svoje mjesto du pronašle sljedeće države: Austrija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Irska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Belgija, Španija, Švedska, Alžir, Andora, Azerbejdžan, Barbados, Belorusija, Brunej, Filipini, Fidži, Gruzija, Indonezija, Island, Jamajka, Japan, Jordan, Južna Koreja, Kambodža, Kanada, Kina, Kuba, Lihtenštajn, Madagaskar, Malezija, Maroko, Mauricijus, Mozambik, Mongolija, Nikaragva, Norveška, Novi Zeland, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Rusija, Senegal, Švajcarska, Tadžikistan, Tajland, Trinidad i Tobago, Tunis, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina, Urugvaj, Uzbekistan, Vijetnam, Zimbabve, Zambija.

Na žutoj listi se nalaze: Albanija, Australija, Bosna i Hercegovina, Izrael, Kosovo, Liban, Sejšeli i Singapur. što u prevodu znači da u Crnu Goru mogu ući samo ako imaju negativan test na korona virus. I dalje nakon toliko vremena korona virus hara cijelim svijetom. Svi su u strahu od ponovnog zatvaranja i svima je preko glave svega što je vezano za korona virus. Svakoga dana imamo priliku svjedočiti sve većem broju kako zaraženih tako i preminulih osoba, tako da trenutno nema ni na vidiku mogućnosti smanjenja i ublažavanja zaštitnih mjera kao ni otvaranja granica u potpunosti. Na nama samo ostaje da se i dalje pridržavamo uputa Kriznih štabova, kao i da ostanemo strpiljivi i sabrani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here