Najnovije Savjeti Zanimljivosti Zdravlje i porodica

KOME TREBA ZAPRAŠIVANJE? Dr Nestorović objasnio kako se zaštiti od komaraca! Evo šta da uradite i MIRNI STE

Opšte je poznato kako se komarci hrane ljudskom krvlju. Ali, kako tvrdi pulmoglog sa UDK u Tirševoj Branimir Nestorović, oni nas neće napadati ako zadrćimo organizam u baznom, a ne u kiselom stanju. To u prevodu znači da bismo trebali konzumaciju mesa da svedemo na minimum, i da imamo barem 4 obroka dnevno sa povrćem. “Komarci se hrane aminokiselinama iz ljudske krvi, jer je to jedini način da ženka može da bude reproduktivno sposobna.

Ukoliko je vaš organizam kiseo zbog hrane koji unosite na svakodnevnom nivou, ovi insekti će to da osjetet i više vas neće ujedati ” rekao je dr Nestorović te je dodao da su naše ćelije po prirodi alkalne i da ih samo naknadnim unosom kiseline možemo da promijenimo. Uočićemo da nas komarci manje ganjaju ukoliko redovno konzumiramo povrće i voće, i ako budemo prestali jesti hranu koja je bogata spornim kiselinama, kao i kod svake prerađene namirnice kao što su mliječne ili prerađevine od mesa.

“Zdrava ishrana je generalno dobra za stanje našeg zdravlja, pa i kada je u pitanju izbjegavanje uboda komarca. Ukoliko budete unosili barem četiri povrtna obroka i nešto voća, oko koga isto tako morate da povedete računa zbog šećera, šanse da vas napadaju komarci su zaista smiješno male” rekao je Nestorović uz obrazloženje da kada u sebi nemate ono čime se ovi insekti zapravo hrane onda na vas sigurno neće gubiti vrijeme. Ostatak teksta možete da pročitate ovdje.