Zanimljivosti

Koliko vi životinja vidite na ovoj jednoj fotografiji?

Stručnjaci preporučuju i često naglašavaju da je jako bitno svakodnevno da se rade razne mozgalice i križaljke kako bi vježbali svoj mozak i održavali na nekom poželjnom nivou. Također, kod nekih bolesti poput Parkinsonove doktori non stop upućuju kako je jako bitno raditi ovakve vježbe da bi mozak što duže ostao u funkciji.

Jako je bitno svaki dan naći otprilike 15 minuta kako bi odradili takozvani ftiness mozga i takve vježbe je potrebno raditi barem četiri puta sedmično. Za mozak je preporučljiva vježba takozvana bran fitness. Dokazano je kako ova vježba poboljšava memoriju, pažnju, koncentraciju ali i slušne te vidne percepcije i govorne vještine, piše Ordinacija.hr.

Stoga vam u  ovom članku donosimo i jednu mozgalicu da vas zabavi nakratko i da vam pomogne u treningu mozga. Postavljeno je pitanje koliko se životinja nalazi na ovoj slici, a tačan odgovor je 11 životinja. Naime, vama ostavljamo kao zadatak da odgovorite koje su to životinje, a dajte sebi zadatak da za dvije minute otkrijete što više životinja.

Add Comment

Click here to post a comment

Oglasi – Advertisement