Pojavom korona virusa svjesni smo da su se uvele razne mjere koje trebaju da spriječe širenje virusa, a na početku prva mjera koja je se uvela jeste prekidanje nastave u školama.

Međutim, svi sze već sigurno negdje pročitali da školska godina treba da krene od septembra, a mišljenja roditelja po tom pitanju su podjeljena te neki tvrde da djeca ne bi trebala ići u školu jer virus još uvijek postoji, a drugi govore kako djeca trebaju da idu zbog gubljenja socijalizacije.


Bilo kako bilo, škola bi trebala početi sa radom, a donesene su brojne mejre koje se moraju poštovati, a jedna od tih jeste da će učenici morati nositi maske,.
Za one neposlušne đake koji budu odbijali nošenje maski i samim time ugrožavali zdravlje svih prisutnih bit će kažnjeni, potvrdio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je pored toga istakao da svaka škola treba da donese pravilnik po kojem će biti određena kazna za sve one koji ne budu poštovali mjere koje su donesene.

Istakao je da ako se učenik opomene dva put ili jednom to je neka lakša povreda, ali ukoliko se bude ponavljalo to je već veća povreda i po tome kazne su veće.
A kazne bi trrebale biti od ukora direktora ili nastavničkog vjeća do smanjenja ocjene iz vladanja.

U nastavku vam donosimo kako pravilno nositi masku u školi:

– Školsko osoblje sve vrijme boravka u školi treba da nosi maske

– Masku učenik treba da nosi pri ulasku u školu, pa sve do dolaska do svoje klupe

– Maska se obavezno koristi i prilikom odgovaranja i svakog razgovora

– Maska se obavezno koristi i prilikom bilo kojeg kretanja van klupe, prilikom odlaska na odmor ili toalet

– Preporučuje se da učenici sve vrijeme boravka u školi nose masku, sem kada učenik sjedi u svojoj klupi i sluša nastavu

– Dozvoljena je bilo koja maska (hirurška, epidemiološka ili platnena)

– Mora da se koristi na ispravan način, tako da pokriva nos i usta

Koji je vaš komentar na ovo?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here