Skoro je  objavljena  dirljiva priča mlade žene koja je prihvatila kumstvo da ne bi uvrijedila svoju najbolju  dugogodišnju prijateljicu. Iako njena porodica živi tako skromno, sa svega 250 eura mjesečno, ona i suprug su u kovertu  stavili posljednjih 20 eura i otišli na svadbu.

“Miličinu svadbu sam čekala čitav život, ona mi je kao sestra koju nikada nisam imala. Morali smo da odemo , makar bez ičega. Uzeli smo posljednjih 20 eura u kući   a ja sam se osjećala kao najgora osoba na svijetu.

Kkao je slavlje teklo nekako sam premašila taj loš osjećaj . Najgori trenutak je tek došao kada je nakon sakupljanja  koverte sa novcem, odlučila uzeti mikrofon i otvarati jednu po jednu, te čitati koliko je ko dao! Onda sam zanijemila ” piše anonimna žena.

Kuma je taj običaj  vidjela  prvi put vidjela ali to je bio običaj kraja odakle dolaze mladoženja i mladenka . Prema izrazu lica kume mlada je vidjela da joj taj običaj nije po volji.

“Kako je otvarala koverte, ja sam umirala sa svakom novom . Redale su se cifre od 100, 200 pa i 500 eura. Mene kao kumu je ostavila za sami kraj.  Kada je otvorila moju , ja i muž smo se već od sramote počeli crvenjeti i spremali smo se da pobjgnemo sa svadbe. Moja prijateljica je na mikrofon pred 500 gostiju rekla da je od svoje kume i najbolje drugarice dobila 1000 eura!”, kuma je čula šta je prijateljica rekla i zanijemila je od šoka.

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here