Već smo navikli da u ovoj godini nas ništa ne može iznenaditi i da skoro svakog dana očekujemo neku novu katastrofu. Već nekoliko mjeseci mučimo veliku muku sa pandemijom korona virusa koja je okovala i zaustavila cijeli svijet, ali prema posljednjim informacijama to nije najgora stvar koja nam se može desiti u ovoj godini.

S obzirom da smo, zbog brige oko pandemije korona virusa zanemarili sve ostale bolesti koje haraju svijetom, one bi nas mogle kasnije mnogo više koštati.

Veliku zabrinutost nastaje u onim slučajevima gdje ljudi i dan danas misle kako je korona virus laž i da je oko njega podignuta prevelika hajka, ali ono što je istina jeste da zbog korone neke druge bolesti vrlo lako dođu do nas jer nemaju nadzor.

Upravo o takvoj stvari pričamo u nastavku, gdje je nedavno u Njemačkoj izdato upozorenje o pojavi afričke svinjske kuge. Ovu vijest je potvrdili i Ministarstvo poljoprivrede, kao razlog ovakve vijesti jeste da je pronađena uginula svinja na nekoliko kilometara od granice Njemačke se Poljskom, tačnije na području Brandeburg okruga.

Već početkom godine njemačka vlast je upozoravalo na mogućnost širenja ova kuge, jer je prijavljen veliki broj slučajeva u susjednoj Poljskoj.

Ono čega se najviše boje stručnjaci jeste da bi upravo taj scenarij mogao da se obistini, a ono što sada slijedi jeste da će se vršiti detaljna analiza svih povezanih slučajeva.
Sve nam se čini da ova godina ima još iznenađenja za nas.

Kako vi ovo komentarišete? Šta biste uradili kada bi došlo do neke nove pandemije? Pišite nam vaša mišljenja…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here