Koliko je ovaj svijet bizaran i koliko smo kao civilizacija blizu porinuća svakdonevno nam dokazuju razne vijesti koje možemo pročitati u medijima. Kao šlag na tortu ide i ova godina koja je sama po sebi veoma loša koju bismo najradije izbrisali i preskočili.

Jednostavno su ljudi izgubili poštovanje za druge ljude, svi gledaju samo svoju korist i gledaju kako da nekoga prevare, a stalno postavljamo sebi pitanje gdje smo to pogriješili.


Jednu takvu vijest vam donosimo i u ovom članku gdje je u četvrtak u haremu Gradske džamije u Bratuncu u Bosni i Hercegovinu pronađena ni manje ni više nego uginula domaća svinja.

Ono što ističe glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Elvir ef. Hodžić da ovaj incident nije nikakva slučajnost jer nigdje u blizini džamije ne postoji mjesto gdje se uzgajaju svinje, nego da je ta svinja morala biti donesena odnekle i namjerno tu ostavljena.
Ono što je on istakao jeste da ovo nije bio prvi put da nađu neko smeće koje je tu namjerno bacano, ali je ovo prvi put da nađu mrtvu životinju u dvorištu.

Ovaj incident se desio prvog dana Nove muslimanske/hidžertske godine 1442 po redu, što je dodatno dovelo do toga da se građani uznemire, a efendija Hodžić je naglasio da je cijeli slučaj prijavljen Policijskog stanici u Bratuncu i da je o ovom incidentu obavještena je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovioni, kao i Muftijstvo tuzlansko i Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini.

Kako vi komentarišete ovaj incident u nekoj bogomolji, nebitno o čijoj se radi?
Pišite..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here