D sada ste mogli pročitati koje su to godine koje su idealne da bi vam brak uspio. Ne znamo  da li ste poslušali naše savjete ili ste to već prije učinili. Ako ste se već vjenčali onda provjerite da li ate to uradili baš na ovaj dan. Na Univerzitetu Melburn je skoro sprovedeno  zanimljivo istraživanje o vjenčanjima.Naučnici su se pozabavili ovom studijom  čak 14 godina, a kako bi došli do pravih rezultata oni su temeljno pratili veliki holandski registar brakova i razvoda.

Na osnovu tih statističkih podataka oni su došli do zaključka  da postoje određeni dani na koje je bračni zavjet odma  osuđen na propast. Odnosno, postotak razvoda kod parova koji su sklopili brak određenim danima,kao što je Dan zaljubljenih, pet puta je veći . Iako je to  dan pun ljubavi izgleda da nije pogodan za sklapanje brakova .

Pored  14. februara, kada se razvelo 41 %  ljudi , nesretni datumi su još 8. august 2008. te 11. novembar 2011. pa je potpisivanjem papira za sklapanje braka na ove datume nepoželjan a  mogućnost za razvod je  za čak 30 % veća.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here