Stanje u Novom Pazaru je i više nego ozbiljno, što zbog velike stope zaraženih osoba i onih koji su preminuli zbog virusa koji ponovo hara ovim prostorima, što zbog nereda koji su nastali nezadovoljstvom građana i doktora prema Vladi i nadležnim organima. naime, jedni tvrde da im pomoć ne stiže i da ih sabotiraju, a po pitanju svega toga se oglasila i sama premijerka Ana Brnabić koje je jutros odmah došla tamo i to ni manje ni više nego sa ministrom zdravlja. Naime, Ana Brnabić je dala izjave za medije tokom hitnog posjeta Novom Pazaru, te je rekla kako želi da svi čuju da su i samo novinari rekli kako u tamo sve politički aktivisti.

Naime, Brnabić je tražila da priznaju kako je sve ovo postalo politizacija i da su i sami priznali kako se radi upravo o tome. Dok su je okupljeni sabotirali u izlaganju, izviždavali je i iskazivali svoje negodovanje, Brnabić je oštro poručila: “Neću se uplašiti. Ja danas nisam ni zbog njih, a ni zbog politike. Tu sam zbog zdravstvenih radnika, iz Kragujevca i Novog Pazara. Mogu da mi prijete, mogu da probaju da probiju kordon, da me udaraju, mogu da pokušaju da me ubiju, istina se neće promjeniti, a to je da smo mi ovdje kao i ljdui koji su došli pomoći Novopazarcima”.

Ona je isto tako istakla da nije tačno kako nema opreme niti da donirani respiratori nisu uključeni, odnosno da se radi o političkim dezinformacijama političkih aktivista koji imaju namjeru da ovu situaciju iskoriste kako bi se politički obračunavali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here