Niti jedno voće ne asocira na neko godišnje doba kao što to čini lubenica sa ljetom. Osim što može da zamjeni dezert, isto tako može da pomogne u gubljenju kilograma. Lubenica zbog svog visokog postotka vode, te skromne kalorijske vrijednosti od svega 20 kalorija na 100 grama kao i zbog osvježenja koje pruža na visokim temperaturama, velikom broju ljudi je omiljeno voće u ovom toplom periodu. Donosimo vam dijetu sa lubenicom uz koju možete da izgubite i do 5 kilograma.

Lubenica je jedna od omiljenih poslastica tokom ljeta. Prijatan okus lubenice otkrili su narodi koji su naselili pustinje Kalahari u Africi, a u 13 vijeku su je Maori donijeli u Europu, i uz pomoć robova dalje je prenijeta u Ameriku. Danas je zasluženo jako popularna u čitavom svijetu, jer se po svom okusu i nutritvnoj vrijednosti poredi sa najboljim vrstama voća. Ova namirnica u sebi sadrži veliki postotak vode i vrlo je niskokalorična, pa prema toma predstavlja idealnu namirnicu za one koji žele da smršaju i zdravije se hrane. Postoji nekoliko dijeta u kojima je glavni sastojak lubenica, pa skoga ukoliko želite da smršate, obavezno treba da ovu namirnicu uvrstite u svoju ishranu.

Kako biste uspjeli da postignete što je moguće bolji efekat tokom dijete sa lubenicmo, možete koristiti preparat za mršavljenje kao i naravno fizičku aktivnost koja je uvijek dobrodošla. Osim što je vrlo djelotvorna u borbi protiv viška kilograma, ona vrlo blagotvorno utiče na zdravlje jer je prepuna vitamina i minerala. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here