Već smo u nekoliko navrata pisali o tome koliko je važno da vodimo računa o svom zdravlju i da odlazimo na redovne kontrole kod doktora.

MI generalno na Balkanu nemamo taj običaj da brinemo o sebi, nego kod doktora odlazimo onda kada nas nešto zaboli, ali tada u najčešćim slučajevima biva kasno.

Kada se pojavi neki problem mi uglavnom posežemo za nekim lijekovima iz apoteka koji uglavnom bivaju jako skupi, ali umjesto toga bolje bi nam bilo kada bismo se okrenuli prirodi jer u njoj imamo riješenje za svaku bolest koja nam se može desiti.
O jednom problemu koji može da muči veliki broj ljudi pričamo u današnjem članku.

U pitanju je uporan kašalj koji je uglavnom simptom nekih bakterijskih ili virusnih infkecija te je uglavnom praćen gustim sekretom u grlu, sinusima i plućima.

U nastavku ovog članka donosimo vam jedan recept pomoću kojeg ćete izbaciti sve negativne stvari iz vaših pluća, a za pripremu tog napitka vam je potrebno oko 400 grama luka, jedna litra vode, oko 400 grama šećera, dvije kašike kurkume i đumbira veličine palca.

Da biste pripremili ovaj napitak potrebno je u jednu šerpu naspete vodu, a u nju dodate šećer i tako kuhate dok ne provri. Nakon toga dodajte izrezani luk na četvrtine i izrendani đumbir. Kada mješavina ponovo provri onda dodajte kurkuzmuj i smanjite nja laganu vatru.

Ovo je ptorebno da se kuha sve dok se količina vode ne smanji na pola, a nakon toga je potrebno da procjedite ovaj napitak i stavite u staklenu posudu.

Kada se ohladi stavite u frižider i pijte svako jutro dvije kašikice ovog napitka.

Javite nam rezuiltate?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here