Od trenutka pojave korona virusa u Kini, i kako se on širio po cijelom svijetu mnoge zemlje su poduzele donošenje mjera koje bi pomogle u spriječavanju širenja korona virusa.

Tu je bilo raznih mjera od toga da imamo polcijski sat, prestanak rada škola, zatvaranje granice sa susjednim zemljama, prestanka rada mnogih firmi i tako dalje.
Usljed svega ovoga slobodno možemo reći ludila došlo je do pada ekonomije i privrede u mnogim zemljama i do masovnog otpuštanja radnika.

Koliko je ozbiljna situacija svjedočimo i tome da su mnoge zemlje koje su jače u odnosu na naše bile pogođene među kojima je i Njemačka koja slovi za jednu od najstabiljnijih zemalja u svijetu što se tiče privrede i ekonomije.

Kada smo kod Njemčačke, njeni stručanjci predivđaju kako se od ovolikog gubitka neće oporaviti sigurno do kraja ove godine, ali kako je krenulo, nadajmo se da će biti i tada.

Sva njihova gradilišta su stala sa radom, a slijedom toga najviše su pogođeni Balkanci koji su upravo u Njemačku odlazili zbog toga.

Međutim, danas je ipak donesena jedna odluka kojojm se produžuju radne vize sa sve one radnike koji dolaze iz ovih područja sve do 2023. godine.

Što se tiče uslova, oni su ostali isti, a kod sebe morate imati ugovor koji ste sklopili sa poslodavcem koji vas obavezuje na najmanje 6 mjeseci rada.

Ovo se ne odnosi samo na ljude koji rade na građevini, nego sve oni koji su u radnom odnosu u Njemačkoj, a da su dobili otkaz ili im je viza isticala.

Kako vi ovo komentarišete? Da li vi imate nekoga ko je iz vaše porodice, a radi na zapadu? Pišite nam..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here