Rachel Martin, novinarka magazina Body and Soul, pokušala je da se pridržava takozvane Sirtfood dijete, s kojom je pjevačica Adele nedavno drastično smršala. Rezultati su bili vidljivi, ali mlada je novinarka izjavila da ova dijeta ima svoju tamnu stranu. Kada slijedite ovu dijetu, možete samo unositi hiljadu kalorija dnevno. Čitav režim je osmišljen da se aktivira protein zvan sitrius u vašem tijelu jedući jabuke, borovnice, kelj i perđun. Poticanje tijela na proizvodnju sirtuina navodno je dobra stvar, jer se smatra da štiti stanice u tijelu od odumiranja kada su pod stresom.

Ovi proteini pojačavaju metabolizam i pomažu vašem tijelu da u što većoj mjeri sagorijeva masti. Pozitivna strana ove prehrane je što je tokom nje dozvoljen povremeni unos tamne čokolade i crnog vina. Tokom prve sedice možete izgubiti do 3 kilograma. Prva sedmica prehrane također se naziva “intenzivna sedmica”. Treba piti puno zelenih sokova: od kelja, brokule, špinata, krastavca i općenito svega zelenog. Uz to, imate samo jedan obrok dnevno kada možete jesti piletinu, puretinu, ribu ili tofu. Dozvoljeno vam je da unosite maksimalno 1000 kalorija dnevno, tako da ćete u početku patiti od gladi.

Druga faza prehrane
Traje dvije sedmice i fokusirane su na održavanje. Tokom ove faze možete jesti i do tri obroka dnevno, a uz to još uvijek možete piti zelene sokove. Poslije toga vraćate se prvoj fazi i tako dalje u krug.

Problemi s dijetom

Jedenje samo hiljadu kalorija dnevno dovoljno je teško samo od sebe, ali kada želite normalno funkcionisati, ispunjavati radne obveze i održavati društveni život, prehrana postaje previše naporna. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here