On je napisao da se ovo ne odnosi samo na Beograd. Zatim je napisao da se to odnosi na gradove poput Niša, Kragujevca, Novog Sada i Požegu. Svou priču je nastavio ovako: Kada je u završnoj sezoni vjenčanja napola pijan došao s rakije rekao je školarcu da misli da je jadan jer gleda suparnicu, oni su mu okrenuli preostalih šest glava za stolom kao da joj je natočio piće. Rekli su mu da tako pričaju jer je “beogradski snob”. Pa, pričekaj malo rekao je Ima nas mnogo.


Politička korektnost uništit će svijet – kaže ovaj momak. Više ga nervira što se mora ponašati kako bi bio tolerantan. Tolerantan netolerantan kaže. Jedno je biti pristojan, drugo glumiti činjenicu da je mali medvjed dok sluša gluposti kako mu truju mozak i okoliš. Iskreno – misli da nije bolji od nekih ljudi. Ne misli da je bolji, ali pametniji – zna da jeste. I ne, ne mora se pretvarati da je gledanje stvarnosti u redu – naglašava ovaj momka. Ako imate manje od 70 godina i IQ veći od 50, nije u redu. A ako je gledati ovaj svijet u redu, onda ste svi glupi, jadni i bijedi. Što se njega tiče, on je najljepši i najpametniji. Tesla je debil za njega – kaže smjelo ovaj momak. Tačka.

Normaliziramo nenormalno. Umjesto da je osramoti, ona u najboljim godinama promatra pola godine kako se napola čuveni lopov trlja o posljednje iskre dostojanstva za šaku eura -rekao je ovaj momak, koji je zaista kobntraverzan, što možete primjrtiti po njegovim rečenicama.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here