Od samog trenutka pojave pandemije korona virusa u svijetu su se počele uvoditi nove mjere koje bi pomgole u spriječavanju širenja korona virusa, a svjedoci smo da je od pojave prvog slučaja u Srbiji Krizni štab neumorno radio kako bi na vrijeme reagovao i obavještavao svoje građane o tome koje su nove mjere, koji su simptomi, na koji se način zaštiti i tako dalje.

Ono što je evidentno jeste da je u posljednje vrijeme vidjeli značajan pad broja zaraženih, a danas se opet sastao Krizni štab kako bi odlučili šta će se raditi sa onim građanima Srbije koji su otišli na godišnje odmore u susjedne zemlje.
Najveći broj građana iz Srbije je otišlo u Crnu Goru na ljetovanje, a poznato je da je CrnaGora po broju zaraženih osoba treća zemlja u regiji.

Ono što je odlučeno na sjednici Kriznog štaba jeste da svi oni koji mogu pročitati ovaj članak imaju roka da petka do 18 satio da se vrate u Srbiju, a od tog datuma se za sve one koji ulaze u Srbiju, to vraćaju se u nju, važit će mjera obaveznog karantina do daljenjg.

Ovo je isto potvrdila i doktorica Darija Kisić Tepavčević koja je isto tako istakla kako situacija u Crnoj Gori nije nimalo dobra, a ukoliko se ne reaguje na vrijeme broj zaraženih bi vrlo lako mogao da skoči.

One osobe koje budu ušle u Srbiju, imat će 24 sata da se prijave u Kliniku na testiranje, te je isto tako istaknuto da bez obzira na rezultate testiranja svakao bi trebao da ima obavezu da bude u izolacijij 7 do 10 dana.

U nastavku možete pogledati video u kojem ćete čuti i vidjeti izjave i konačne odluke kriznog štaba

Šta mislite o ovome? Da li je ovo opravdana mjera? Pišite nam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here